Zorgeloos reizen met uw hond of kat
Verzorging/August 18

Zorgeloos reizen met uw hond of kat

Vertrek goed voorbereid op reis


De zomer is volop aan de gang, de zon schijnt, u heeft vakantie en u kan er dus eens tussenuit samen met uw trouwe viervoeter. Dat lijkt evident, maar toch zijn er een aantal dingen die u niet uit het oog mag verliezen, zeker als u naar het buitenland wilt. Uw huisdier moet in dat geval aan bepaalde regels van de EU-wetgeving voldoen.

Denk dus zeker aan de volgende zaken:

  1. Is uw hond/kat gechipt, ontwormd en gevaccineerd?
  2. Heeft u een dierenpaspoort nodig (en eventuele gezondheidsverklaring)?
  3. Is uw bestemming huisdiervriendelijk?
  4. Heeft u een kooi/transportbox voor trips met de auto/de trein/het vliegtuig?
  5. Neemt uw dier medicatie?


Meer kans op parasieten


Als u op reis gaat naar de natuur kunnen u en uw maatje heerlijk genieten van lange, deugddoende wandelingen. In een nieuwe omgeving en tijdens tochtjes door bossen, struiken en lang gras moet u wel extra goed opletten voor vervelende insecten, vlooien en ook teken. Die kunnen zich namelijk vasthechten aan uw huisdier en zware gezondheidsproblemen veroorzaken.


Hoe herkent u een vlooien- en/of tekenbesmetting?

 

Vlooien

  • Overmatig bijten en/of krabben
  • Haarverlies

Teken

  • Controleer grondig de vacht en huid van uw huisdier.
  • U kan teken herkennen aan hun 6 of 8 poten. Teken komen voor in verschillende vormen, kleuren en groottes, maar als ze al bloed gezogen hebben, zijn ze ongeveer zo groot als een koffieboon.


Behandel uw huisdier preventief


Als u liever voorkomt dan geneest, kan u uw kat of hond preventief behandelen met de Frontline Combo® Line en Frontline® Spot-on producten.

Die bestrijden snel en langdurig* vlooien en teken en beschermen bovendien uw omgeving. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn beschikbaar voor huisdieren van elke gewichtsklasse**.

Het is aan te raden om uw huisdier(en) maandelijks te behandelen***, vooral tijdens periodes met verhoogd besmettingsrisico (de zomerperiode) en als er sprake is van een bestaande besmetting.

 

* Beschermt uw hond 4 weken tegen teken en 8 weken tegen vlooien. Doodt vlooien binnen 24u en teken binnen 48u. Berschermt ook uw omgeving dankzij zijn actieve IGR (Insecten Groei Remmer).

** Weeg steeds uw hond en kies het correcte product voor het gewicht.

*** Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie.

Behandel nu preventief

Maak een afspraak bij uw favoriete apotheek, de beste raadgever voor de verzorging van dieren.

Boehringer Ingelheim