Drie redenen waarom je je beter concentreert op preventie
Preventie/January 21

Hier zijn 3 redenen waarom het belangrijk is dat je je beter concentreert op preventie :

1. Het kan 3 maanden duren om een vlooienplaag te bestrijden

Bij FRONTLINE® vinden wij de preventie van vlooien en teken een uitstekend idee. Het zorgt er in de eerste plaats voor dat vlooien binnen de 24 uur en teken binnen de 48 uur gedood worden, wat helpt om je huisdier te beschermen tegen de ergste gevolgen van deze vervelende parasieten.

2. Het helpt je dier beschermen, het hele jaar door

Vlooienplagen kunnen huidletsels en voortdurend krabben veroorzaken en een ernstige infestatie kan zelfs leiden tot bloedarmoede, met name bij jonge dieren. Door je dier geregeld te behandelen zou de situatie nooit zo erg mogen worden. Onthoud wel dat het normaal is om soms een enkele vlo op je behandelde dier te behandelen. Als een nieuwe vlo op je dier springt, duurt het immers 24 uur tot die dood is. Geen enkel product kan dit tegenhouden.

3. Het voorkomt de ophoping van vlooien in je huis

Door je dier het hele jaar door geregeld tegen vlooien te behandelen, zorg je dat de levenscyclus van de vlooien in je huis doorbroken wordt. Daardoor ontstaat er geen ophoping van eitjes, larven en cocons in je huis (die anders zouden uitgroeien tot volwassen vlooien die je dier hadden aangevallen). Zodra een besmetting in een huis is vastgesteld, kan het drie maanden duren om de zaken weer onder controle te krijgen en de cyclus te doorbreken - drie maanden waarin je je dier moet behandelen, het beddengoed op 60°C moet wassen en grondig moet stofzuigen.


V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0002-2021– 01/2021

Boehringer Ingelheim