Deze zomer jeukt het bij je dier om buiten te gaan!
Preventie/June 21

Nu het zo’n prachtig weer is, zullen onze dieren staan springen om meer tijd buiten door te brengen en van de zon te genieten. Helaas zijn zij niet de enige... Vlooien zijn ook gek op de zomermaanden en tieren dan welig buiten!

De zomer is het ideale seizoen voor vlooien: doordat de lucht warm en vochtig is, kunnen ze zich snel voortplanten en evolueren ze in amper 14 dagen van eitje naar een volwassen vlo! Doordat de winters zachter zijn, overleven er ook meer vlooien buiten, waardoor de vlooienpopulatie in deze tijd van het jaar een explosieve groei kent. Wilde dieren zoals vossen, vogels en egels wemelen nu van de volwassen vlooien. Een nieuwsgierige kat of hond die te dicht bij een slapende egel komt, kan meer krijgen dan alleen maar een stekel tegen zijn neus, want een vlo kan van de gelegenheid gebruikmaken om een nieuwe gastheer te proberen - jouw huisdier!

 

Nu het zo’n mooi weer is, gaan mensen veel met hun hond wandelen en komt je trouwe viervoeter dus vaker in contact met andere dieren. Voor je kat zijn er in deze periode meer vijanden op pad. Haar territorium verdedigen zal nu haar voornaamste prioriteit zijn! Al deze nauwe contacten zijn de ideale gelegenheid voor vlooien om van het ene dier op het andere te springen.

 

De toegenomen activiteit en warmte van de zomer doet de cocons die in je tuin en de plaatselijke parken in de grond verstopt zaten ontpoppen tot jonge volwassen vlooien. Pas uitgekomen vlooien hebben maar een paar dagen de tijd om een gastheer te vinden en hun eerste bloedmaaltijd te nuttigen, want anders gaan ze dood. In de zomer is dat een makkelijke opdracht en komen er genoeg gastheren langs, zoals jouw huisdier dat in de tuin van de zon geniet en zich totaal niet bewust is van de vele activiteit in het gras onder hem!

 

Geniet van je tijd buiten deze zomer. Denk er gewoon aan om je dier tegen vlooien te beschermen door geregeld een FRONTLINE® Spot-on*-product aan te brengen.

*FRONTLINE® SPOT ON KAT - Indicaties: behandeling en preventie van vlooienbesmettingen, van besmettingen met bijtende luizen en alle stadia van teken zoals Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor variabilis, Ixodes scapularis* en Ixodes ricinus*.(* de meest belangrijke vectoren voor de humane en feliene ziekte van Lyme). Bij de kat na een éénmalige dosis een beschermingsduur van ongeveer 1 maand tegen nieuwe vlooienbesmettingen. Voor de teken is er een effectiviteit van 100 % tot de 17de dag, die vermindert tot 86% op de 30ste dag. Het diergeneesmiddel niet toedienen aan kittens jonger dan 8 weken oud en/of aan kittens die minder dan 1 kg wegen. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. BE-V180433. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel. Datum herziening tekst: 29/09/2020. hr110121.

© 2021 – alle rechten voorbehouden.

FRONTLINE® Spot On Hond - Indicaties: behandeling en preventie van besmetting door vlooien, bijtende luizen en teken bij de hond. Een eenmalige toediening zorgt voor een bescherming tegen vlooien tot maximaal 3 maanden en tegen teken gedurende 1 maand. Het diergeneesmiddel niet toedienen aan puppies jonger dan 8 weken oud en/of aan puppies die minder dan 2 kg wegen. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. BE-V188745, BE-V189021, BE-V189217 en BE-V218662. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel. Datum herziening tekst: 29/09/2020. hr110121.

© 2021 – alle rechten voorbehouden.


V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0078-2021- 07/2021

Boehringer Ingelheim