Vlooien en teken in huis
Parasieten/February 19

Vlooien en teken in huis

Vlooien en teken in huis

 

Vlooien en teken komen vrij voor in de natuur. Je woning loopt in principe dus altijd risico om geplaagd te worden door beestjes, voornamelijk als je huisdieren hebt (die kunnen vlooien en teken mee naar binnen brengen).

 

Vlooien (en de eitjes die ze leggen) gaan bijvoorbeeld niet vanzelf weg. Het is dus belangrijk dat je vlooien en teken bestrijdt, want ook jij en je familie kunnen gebeten worden door een vlo of teek en hier last van ondervinden. Neem dus de juiste voorzorgen of laat je woning professioneel behandelen als je denkt dat er beestjes zitten.

 Hoe raak je vlooien en teken kwijt?

 

Om het risico op vlooien en teken zo laag mogelijk te houden, raden we je aan om je huisdieren en hun slaapplaatsen regelmatig te controleren en grondig schoon te maken. Vooral als je eenmaal vlooien en/of teken ontdekt hebt, is het belangrijk om ze consistent te bestrijden tot zowel de beestjes zelf als de eitjes helemaal verdwenen zijn.

 

·        Was beddengoed, kussens, dekens en de manden van je huisdier regelmatig op minstens 60°C

·        Maak je woning grondig en regelmatig schoon

·        Stofzuig dagelijks je huis, vooral tapijten, randen en kieren

·        Vervang regelmatig de stofzuigerzak en/of behandel elke nieuwe zak met wat insecticide of stop er een stukje vlooienband in. Dompel de volle stofzuigerzak onder in water met zeep om eventuele teken en vlooien te verdrinken.

·        Bestuif de mand/het bed en ligplaatsen van je huisdier met speciale spray

·        Controleer je huisdier regelmatig op teken en vlooien (zeker na wandelingen in begroeide gebieden) en behandel preventief

·        Behandel ook de bekleding van je auto

·        Als je last hebt van een hardnekkige plaag is het aan te raden om een gespecialiseerde firma te contacteren

 

Meer informatie

Vlooien

TekenBehandel ook je huisdieren


Als je kat of hond pech heeft en gebeten wordt door een vlo of teek kan je hem/haar behandelen met onze Frontline Combo® Line en Frontline® Spot-on producten. Die zijn gemakkelijk aan te brengen en maken snel komaf met vlooien en beschermen daarbovenop je huis én je omgeving*.

Let op! Weeg op voorhand je huisdier en kies de correcte pipet voor het gewicht. We raden aan om maandelijks te behandelen tegen teken**. Vooral in het geval van een bestaande besmetting en tijdens maanden met een hoger risico, zoals de zomerperiode.

 

* Beschermt uw hond 4 weken tegen teken en doodt ze binnen 48u. Berschermt ook uw omgeving dankzij zijn actieve IGR (Insecten Groei Remmer).

** Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie.


Behandel nu preventief


Maak een afspraak bij je favoriete apotheek, de beste raadgever voor de verzorging van dieren.

Boehringer Ingelheim