Frontline
De voeding van je puppy of kitten
De voeding van je puppy of kitten

Je puppy/kitten kwaliteitsvoeding geven die aansluit op zijn behoeften is essentieel omdat zijn voeding een rechtstreekse invloed heeft op zijn gezondheid (vachtkwaliteit, levensverwachting,...). Volg gerust de evolutie van het gewicht van je dier op om zijn portie voeding indien nodig aan te passen.

 

De 6 basisprincipes voor zijn voeding:

 

 1.    Je dier heeft specifieke behoeften. Daarom is het belangrijk om de porties te respecteren die aanbevolen worden op de verpakking van de voeding.

 2.    Geef geen tafelresten. Ze zijn vaak slecht verteerbaar voor honden en kunnen diarree veroorzaken. Andere etenswaren, zoals botten, zijn zelfs gevaarlijk omdat ze darmperforaties kunnen veroorzaken.

 3.    Zorg dat je dier altijd toegang heeft tot vers water.

 4.    Reinig zijn eet- en drinkkom geregeld.

 5.    Geef hem zijn maaltijden op een rustige plaats, waar hij niet gestoord wordt. Kies voor katten een plaats ver bij de kattenbak vandaan, die bij voorkeur wat hoger gelegen is.

 6.    Neem de lijst met giftige voedingsstoffen voor je dier eens door. Het is belangrijk om te beseffen dat bepaalde voedingsmiddelen die wij dagelijks eten (chocolade, avocado, uien, prei,...) gevaarlijk kunnen zijn voor onze viervoetige vrienden. Hun organisme is namelijk erg verschillend van het onze, wat verklaart waarom bepaalde voedingsmiddelen bij hen kunnen leiden tot spijsverteringsstoornissen, neurologische problemen of andere aandoeningen. 

 

Wanneer moet ik overschakelen op voeding voor volwassen dieren?

De behoeften van je dier veranderen doorheen de tijd, dus daarom moet je op bepaalde momenten een andere voeding beginnen gebruiken. De meeste honden/katten worden volwassen rond de leeftijd van 1 jaar, maar het ideale moment om op een voeding voor volwassen dieren over te schakelen kan natuurlijk verschillen. De omschakeling moet in elk geval geleidelijk verlopen:

 

  • Dag 1 & 2: 75% gewoonlijke voeding; 25% nieuwe voeding
  • Dag 3 & 4: 50% gewoonlijke voeding; 50% nieuwe voeding
  • Dag 5 & 6: 25% gewoonlijke voeding; 75% nieuwe voeding
  • Dag 7: 100% nieuwe voeding

 

De nieuwe voeding wordt progressief aan de maaltijden toegevoegd. Zo kan de overgang zacht verlopen en raken de darmen niet verstoord door een te bruuske verandering van het dieet. 

 

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0045-2020 – 04/2020

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.